پایگاه خبری همه نیوز

جهان

منتشر شده در تاریخ سه شنبه 12 اسفند 1399 ساعت 12:28

هشدارها درباره فقدان امنیت غذایی شهروندان اسرائیلی

دو پژوهشگر اسرائیلی در گزارشی نسبت به نبود امنیت غذایی در اراضی اشغالی و فقر ۳۰ درصد از شهروندان اسرائیلی در نتیجه ضعف عملکرد دولت به ویژه در دوران کرونا هشدار دادند.

دو پژوهشگر اسرائیلی اعلام کردند، زمان آن فرا رسیده است که مساله امنیت غذائی در دستور کار تل آویو قرار بگیرد چراکه این مساله عواقب وخیم متعددی خواهد داشت.

این دو پژوهشگر به نام های آرون ترون و الیوت باری، همچنین هشدار دادند، نیاز اسرائیلی‌ها به امنیت غذایی یک مشکل اقتصادی، اجتماعی و جسمانی به حساب می‌آید که به صورت مستقیم بر دولت و قدرت دفاعی آن تاثیر می‌گذارد و عملکرد اسرائیلی‌ها را تضعیف کرده و توانایی آنها برای تحقق اهداف اسرائیل را کاهش می‌دهد.

آن ها در گزارشی اعلام کردند، نبود امنیت غذایی در میان اقشار ضعیف اسرائیلیِ دارای وضعیت‌های اجتماعی و اقتصادی پایین به ویژه در میان کودکان و افراد سالخورده ملموس تر است.

آرون ترون، عضو هیات علمی در دانشکده علوم تغذیه و موسسه بیوشیمی در دانشکده رابرت اچ تغذیه، کشاورزی و محیط زیست دانشگاه عبری و الیوت باری مدیر سابق دانشکده درمان در دانشکده براون در دانشگاه عبری و مشاور سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل در رم است.

این دو پژوهشگر تاکید کردند، زبان آمارها عمق این پدیده و خطر آن در اراضی اشغالی را برملا می‌کند. پیش از بحران کرونا، ۳۳ درصد از اسرائیلی‌ها دچار افزایش وزن بودند و ۲۰ درصد از سوء تغذیه رنج می‌بردند اما بررسی‌های موسسه بیمه ملی از سال ۲۰۱۶ نشان داد که ۱۴ درصد از اسرائیلی‌ها از نبود امنیت غذایی شدید رنج می‌برند و ۱۱ درصد از آنها دچار نبود امنیت غذایی متوسط هستند که این افراد دارای بودجه محدودی بوده و از کیفیت غذایی بالایی استفاده نمی‌کنند و سلامتی آنها در معرض خطر است. خانواده‌های اسرائیلی با درآمد متوسط نمی‌توانند میوه و سبزیجات یا منابع پروتئین با کیفیت بالا و گوشت و فرآورده‌های لبنی استفاده کنند و به جای آن، غذاهای ارزان با کالری بالا را ترجیح می‌دهند.

این دو پژوهشگر تصریح کردند که بعد از بحران کرونا، وضعیت اسرائیلی‌ها بدتر شده و ۱۳ درصد از آنها غذا و وعده‌های خود را کاهش داده و ۴۵ درصد به کمک برای برخورداری از غذا و دارو نیاز پیدا کردند و افزایش ۴۰ تا ۷۰ درصدی برای درخواست کمک‌های غذایی از سازمان‌های غیرانتفاعی رخ داد و ۱۳ إلی ۲۰ درصد کمتر می‌خورند و از کمبود غذا رنج می‌برند.