یک کارگردان و نویسنده تئاتر حاضر در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان معتقد است که اعتلای هنر تئاتر در وهله اول وظیفه هنرمندان است تا خلاقیت خود را در خلق ایده های ناب و دست اول به جامعه هدف به خصوص کودک و نوجوان عرضه کنند.
به گزارش ایرنا، بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، جمعه یازدهم آبان ماه به دبیری امیر مشهدی عباس با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» آغاز شد و امروز آیین اختتامیه با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار و نفرات برگزیده معرفی می شوند.
امسال ۵۹ اثر در جشنواره بیستونهم اجرا شد و هنرمندان ۶ کشور خارجی و ۷۰ درصد هنرمندان کشور در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور داشتند.
خبرنگار ایرنا به بهانه این جشنواره با "امیر شیخ جبلی" یکی از کارگردانان و نویسندگان حاضر در این جشنواره که با اثر "شازده کوچولو " در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودکان و نوجوانان حضور یافته است، به گفت و گو پرداخت که ماحصل آنرا در زیر می خوانید.
ایرنا:در رابطه با اثری که با آن در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور یافته اید، توضیح بفرمایید؟
در این دوره از جشنواره توفیق حضور با اثر نمایشی شازده کوچولو که براساس داستان شازده کوچولو اثر انتوان دو سنت اگزوپری را یافتیم.
این اثر با حمایت حوزه هنری کودک و نوجوان راهی جشنواره بیست و نهم شد و قبل از حضور در این فستیوال سه دوره اجرای عمومی موفق را در اصفهان در طول یک سال و نیم پیش در کارنامه خود ثبت کرده بود.
در این اثر اقتباسی تلاش کردم ضمن وفاداری به اصل داستان، منطبق با شرایط زبانی، فرهنگی و جامعه مخاطب بازآفرینی این اثر مناسب و متناسب برای قاب صحنه و زبان صحنه بازآفرینی و تبدیل مناسبی از قالب ادبیات داستانی به ادبیات نمایشی داشته باشم.
با وجود جنبههای عمیق انسانی، زیبایی، جذابیت و قابلیت هایی که داستان شازده کوچولو در ذات خود دارد و همچنین دارا بودن مضمونی عمیقاً انسانی باید با حساسیت لازم برگردان مناسبی برای قاب صحنه متناسب با فرهنگ و شرایط زیستی مخاطب ما ایجاد می شود.
ظرافتهای درونی و نمادین شخصیتهای این اثر می تواند و قابلیت این را دارد که بر روی رشد سنی و فکری مخاطب بر تفکر و رفتار او تأثیرگذار بوده که از نکات مهم و تاثیر گذار این اثر نمایشی است.
ایرنا: نظرتان را در مورد آثار راه یافته به این جشنواره بیان کنید، کم و کیف نمایش های این دوره را چطور دیده اید؟
تیم تخصصی بازبینی که از سوی دبیرخانه انتخاب شده و همه از بهترین های فعال در حوزه کودک و نوجوان بودند نگاه تیزبینی برای انتخاب و معرفی آثار داشته اند تا جشنواره ای وزین در این دوره برگزار شود، از زمان حضور در جشنواره به خاطر تلاش برای آماده سازی گروه داشتیم این فرصت یعنی تماشای آثار دیگر گروه های شرکت کننده را برای ما محدود شد، که امیدوار هستیم مانند برخی دوره ها دبیرخانه ترتیبی اتخاذ که گروه ها بتوانند فیلم آثار شرکت کننده را در اختیار داشته تا تماشا کنند.
یا حتی با ایجاد بسترهای مجازی تماشاکنند چرا که برای گروه ما یا گروه های شرکت کننده در وهله اول اجرای با کیفیت که بتواند رضایت حداکثری را ایجاد کند ابتدا در اولویت است و از همین رو از سه روز حضور در جشنواره دو روز آن درگیر پیش اجرا و اجرا می شویم که در صورتیکه ستاد اجرایی بتواند در سال های آتی مدت زمان و روزهای حضور گروه ها در جشنواره را افزایش دهد تا فرصت دیدن زنده برخی از آثار برای گروه ها ایجاد شود.
ایرنا: انتظار شما به عنوان فعال عرصه تئاتر از عوامل برگزاری جشنواره تئاتر کودکان و نوجوان چیست؟
جشنواره وزین تر و با کیفیت تر از دوره قبل برگزار شود و به جاست از این بابت به ستاد اجرایی و اعضای دبیرخانه تبریک و خداقوت عرض کنیم، انتظارها بیش از پیش در این دوره به نسبت دوره پیشین برآورده شده بود، ما از روز سوم در این دوره با جشنواره همراه شدیم، برنامه ریزی های تخصصی از سوی دبیرخانه و هماهنگی های پیش و زمان حضور بسیار با کیفیت تر از قبل بوده و از آنجا که پیش از این گروه ما سه دوره دیگر توفیق حضور داشتیم مقایسه این دوره با دوره های قبلی نشان از تلاش برای برگزاری هرچه با شکوه تر این دوره بوده است.
دبیرخانه جشنواره در این دوره مرتب از زمان اعلام آثار منتخب پیگیر مسائل و برطرف کردن دغدغه های گروه های شرکت کننده بودند اما به هر حال برگزاری چنین رویدادی چالش های خود را در زمان اجرا با خود به همراه دارد.
به طور حتم دبیر جشنواره امیر مشهدی عباس با تشکیل سلسله جلساتی همانند دوره های پیشین و بررسی و آسیب شناسی تخصصی و لازم در بالابردن هر چه بیشتر کیفیت آن با راهبری و دانش به دلیل اینکه خود از بدنه تئاتر کودک و نوجوان کشور هستند بتوانند با هم افزایی بیشتر و بهتر به بار کیفی و کمی این رویداد بزرگ افزوده کنند.
ایرنا: برگزاری این رخداد تا چه حد به افزایش مخاطب در زمینه تئاتر کودک و نوجوان کمک می کند؟
استقبال و موج حضور جمعیت مخاطب در این دوره از جشنواره و شوری که تماشاگران برای حضور در این رخداد از خود نشان دادند ما را به این باور رهنمون می سازد که باید از این ظرفیت و شوق و ذوق مخاطب بهره بهتر و بیشتری برده شود و با ایجاد زیر ساخت های بهتر و بیشتر پذیرایی و استقبال گرم تری از آنان کرد.
ایرنا: انتظارتان را مشخصا از مسوولان برای اعتلای هنر تئاتر بیان کنید؟
اعتلای هنر تئاتر در وهله اول وظیفه هنرمندان است تا خلاقیت خود را در خلق ایده های ناب و دست اول به جامعه هدف به خصوص کودک و نوجوان عرضه کنند و صد البته که تولید با کیفیت مسیر خود را یافته و بازدهی مناسب خود را خواهد داشت.
مسئولان و متولی امر نیز همسو و در موازات این اندیشه می توانند به بسترسازی و ایجاد زمینه های ظهور و بروز مناسب رویداد هنری تولید شده هنرمند قدم های مثبتی بردارند به نظر بنده کیفیت اثر خود مبلغ آن بوده و راه خود را در جامعه مخاطب می یابد و تاثیر گذارتر عمل می کنند.
بنای سردر باغ ملی بر روی گردشگران باز شود
رئیس جمهور میکوشد انقلاب فرهنگی- تبار را به جایگاه خویش برگرداند
«منظومه سیمرغ» فرهاد فخرالدینی تمدید شد
ایران مقام نخست نمایشگاه بینالمللی انتشارات و چاپ قزاقستان را از آن خود کرد
اجرای نوا نمایش «جیم نون» همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه(س)
رمزگشایی از صدایِ سوت باستانی آزتِکها
نامنویسی در آزمون انتخاب حسابدار رسمی ۱۴۰۳ آغاز شد
روایتهای فلسفی از روزمرگیها در «مکاشفههای زیرزمینی»
کارگردان سینما: سانسور نمیگذارد جشنواره جهانی مستقل داشته باشیم
وفاق ملی با دیپلماسی موسیقی
«همسفر» ایرانسل با بستههای جدید رومینگ
روایت دگرگونی «لات» معروف تهران که زندگی بیش از ۴۰۰ محکوم به اعدام را نجات داد
یک کارگردان: خلق ایدههای ناب موجب اعتلای هنر تئاتر میشود
تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش میدهد
رفتار عجیب ایرانیان و خاورمیانهایها: چرا به جای ترس، جنگ را شوخی میگیرند؟
نوشتههای سهند ایرانمهر خودِ زندگی است
فراخوان اولین جشنواره داستان نویسی بیمه های زندگی
نخبگانی که در تنور عوامگرایی میسوزند
تازهترین خبرهای موسیقی؛ از «کوک ماه» تا رونق اجرای بانوان
بیانیه صریح ۸۱ چهره خطاب به ایرانیها
سامانه «نظام پیشنهادات ایثارگران» راهاندازی شد
اعلام نامزدهای جشنواره فیلم کوتاه تهران
گوشهای کودکان را به شنیدن قصه عادت دهیم
یک داستان پرماجرا از جستجوی یوسف
از «شنبه»ای که سعید روستایی آغاز کرد تا «قیلوله» نیما جاویدی
مطالبه رتبه دوم کنکور علوم انسانی از رئیسجمهور چه بود؟
وزیر فرهنگ: ایران و ترکیه باید از ظرفیتهای فرهنگی مشترک بهره ببرند
«تهرانُت» آغاز به کار کرد/ جزییات رویداد کشف استعدادهای موسیقایی نوجوان
«پایکوبی» ارکستر ملی ایران در تالار وحدت
برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۴ اعلام شد
نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
تمامی حقوق این سایت برای همه نیوز محفوظ میباشد. طراحی سایت