وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهاجرت نخبگان را یک خسارت برای کشور توصیف کرد و گفت: باید با بکارگیری مناسب و به موقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه معاونان تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت که در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: تعداد مقالههای علمی منتشره تنها یکی از شاخصهای توسعه کشورهاست و همه آن نیست.
وی اظهار داشت: اگرچه علم به خودی خود ارزشمند است اما آنچه علم را به توسعه تبدیل می کند، تلفیق آن با اخلاق است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبدیل علم به عمل و همچنین مفید واقع شدن علم برای عموم مردم را از دیگر مولفه های توسعه علمی برشمرد و گفت: اگر علم مشکلات و گرفتاری های مردم را حل کرد، مفهوم توسعه و پیشرفت تحقق پیدا می کند.
مهاجرت نخبگان دردناک است
ظفرقندی به موضوع مهاجرت نخبگان نیز اشاره کرد و افزود: برای یک معلم هیچ چیز دردناک تر از آن نیست که شاگرد و محصول عمرش مهاجرت کند؛ این وظیفه ما است که علل و راهکارهای مقابله با این مهاجرت ها را پژوهش کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: مهاجرت جوانان و نخبگان را خسارت می دانیم و باید با کار علمی، منظم و جذب در پژوهش، آنها را نگه داریم.
وی تاکید کرد: باید جوانان و فارغ التحصیلان را بعد از دوران تحصیل، مناسب و به موقع بکارگیری کنیم و از سوی دیگر چرخش های اداری خسته کننده را از مقابل آنها برداریم.
ظفرقندی ادامه داد: طرح های متعدد به دوران تحصیلی دانشجویان بار می شود که این هم یکی از عوامل مهاجرت است چون بعد از اتمام پزشکی عمومی، تخصص و فوق تخصص باید چندین سال دوره طرح را بگذراند.
وی گفت: باید با به کارگیری مناسب و به موقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.
وی از پژوهش به عنوان یکی از راه های نگهداشت جوانان و نخبگان یاد کرد و گفت: هر کسی که معلمی کرده می داند وقتی شاگردش می خواهد از کشور برود، چقدر برای خانواده و معلم، غم انگیز و زجرآور است چون محصولی که به ثمر نشسته، از دست می رود که به نوعی خسارت است.
سالمندی جمعیت یک واقعیت است
وی به آمار تلفات جادهای و ضرورت پژوهش در این زمینه نیز پرداخت و ادامه داد: در سال ۷۸ آمار کشته های تصادفات رانندگی ۲۸ هزار نفر بود که با بررسی و پژوهش با هدف کار برای مردم، این آمار کاهش یافت و به ۱۴ هزار نفر رسید اما سال گذشته از ۲۰ هزار نفر عبور کرد.
وی افزود: اما اگر جان حتی یک نفر را نجات دهیم، یک خانواده و یک زندگی را نجات داده ایم و کاهش تلفات جاده ای در تحقق جوانی جمعیت هم موثر است چون یکی از معضلات جدی و ملی آینده کشور، سالمندی جمعیت است و باید بتوانیم جوانان را سالم نگه داریم تا در آینده شاهد کشوری پیر و غیرمولد نباشیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: بسیاری از کارها و اقدامات حتی در حوزه جوانی جمعیت انجام می شود که ممکن است علمی، پژوهش محور و مبتنی بر شواهد نباشد و برای آنها هزینه می شود اما به هدف نمی رسد چون ابعاد همه جانبه آنها با ابزار پژوهش بررسی نشده و کارهای مقطعی انجام می شود.
رشد مقالات مثل ورزش قهرمانی است
ظفرقندی بر ضرورت تکریم علم و عالمان و مراکز پژوهشی با هدف توسعه علمی کشور تاکید کرد و گفت: هرگاه عالمان تکریم شدند، تعداد مقالات علمی کشور نیز در مراجع بین المللی رشد کرد و هر وقت خلاف این عمل شد، پژوهش و مقاله نیز سقوط کرد.
وی افزایش رشد مقالات را مهم دانست و گفت: رشد مقالات مثل ورزش قهرمانی است که در آن به دنبال مدال و بالا رفتن پرچم کشورمان هستیم و برای کشور، پسندیده نیست که ببینیم در سالهای اخیر در این زمینه افت کرده ایم و کشورهایی مانند ترکیه و عربستان، جایگاه ما را می گیرند. علم باید با اخلاق، عمل و برای مردم باشد.
وی با بیان اینکه اعتقاد ندارم که بودجه های پژوهشی تنها باید از منابع دولتی باشد، گفت: چیزی که باعث پیشرفت ما می شود این است که ببینیم مشکل کجاست و از همانجا، منابع تامین و مشکلات حل شود؛ جوانی جمعیت، سوء تغذیه و سبک زندگی سالم منابع مناسب و مشخصی در دستگاه های مختلف دارند که بخشی از آنها می تواند در پژوهش های علمی و اصولی هزینه شوند.
تهیه برنامه ۸ ماده ای برای توسعه تحقیقات حوزه سلامت
یونس پناهی معاون سابق وزارت بهداشت نیز در این مراسم با اشاره به تهیه برنامه ۸ ماده ای برای توسعه تحقیقات حوزه سلامت در سال ۱۴۰۰، از توسعه شرکت های دانش بنیان، توزیع عادلانه منابع بین دانشگاه ها، رشد پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و فناوری، اعطای مجوز جذب هیات علمی پژوهشی در دانشگاه ها و همچنین ماموریت محور کردن دانشگاه ها و کلان مناطق کشور به عنوان بخشی از دستاوردهای این معاونت در سه سال گذشته یاد کرد.
شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با اشاره به کاهش روند انتشار مقالات کشور، طرح های تحقیقاتی، پایان نامه ها و رشد فناوری در کشور در طول سه سال گذشته به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع پژوهشی، خاطرنشان کرد: جایگاه برتر کشورمان در تولید مقاله توسط ترکیه و جایگاه برتر در حوزه استنادات توسط عربستان، گرفته شده چون منابع تحقیقاتی این کشورها بر عکس کشور ما، رو به رشد بوده است.
وی با بیان اینکه ترمز و قفل پژوهش کشور نخواهیم بود، از نوسازی، بازسازی و تجهیز زیرساخت های پژوهشی، تقویت روابط بین المللی و برداشته شدن نگاه امنیتی از مقالات، هدایت و حمایت از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و فناوری، نمایه سازی، ارتقای کیفی و حمایت از مجلات علمی و همچنین توسعه بانک های زیستی، مطالعات ثبت بیماریها و همگروهی و توجه به هوش مصنوعی در حوزه تحقیقات به عنوان برنامه های این معاونت در دولت چهاردهم یاد کرد.
به گزارش ایرنا، در این آیین که به حضور معاونان و مدیران وزارت بهداشت برگزار شد، شاهین آخوندزاده به عنوان معاون جدید تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب و از تلاش های یونس پناهی معاون پیشین قدردانی شد.
آخوندزاده دارای مدرک فلوشیپ نوروساینس از سازمان تحقیقاتی اینسرم پاریس فرانسه و دکترای تخصصی نوروسایکوفارماکولوژی بالینی از دانشگاه گلاسگو انگلستان است که دوره دکتری خود را در رشته داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ کرده است.
از وی تاکنون بیش از ۶ کتاب؛ ۹۳ مقاله فارسی و ۱۷۱ مقاله انگلیسی در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده است؛ وی در دوازدهمین دوره جشنواره ابن سینا به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده بود.
اخطار قاضی به متهم ردیف اول پرونده چای دبش برای استرداد منابع ارزی
آغاز همایش «میانداران جهاد ۴»/ هیاتهای مذهبی محور جهاد تبیین
دلیل مخالفت شورا برای الحاق مرتضیگرد به شهر تهران چه بود؟
۲۰ هزار دانشآموز گنابادی با همکاری ارتش خدمات دندانپزشکی دریافت کردند
ثبتنام حج تمتع از دوشنبه آغاز میشود/ عربستان عمره را گران کرد
افتتاح پروژههای عمرانی توسط سپاه کمک به رفع محرومیت است
باران دوشنبه به تهران برمیگردد
۹۰ روستای ایران برای طرح روستاهای منتخب گردشگری جهان در نظر گرفته شده است
توسعه عمیقترین خط مترو پایتخت چگونه پیش میرود؟
نشست تغییر اقلیم باکو؛ فرصت بینالمللی برای حفاظت از زیستبوم خزر
فرار از خاموشی با گرمای خورشید
مازوت سوزی همچنان در کارگاههای صنعتی کوچک تهران وجود دارد
فعالیتهای نمایشگاه یاریگران زندگی صرف شناخت آسیبهای اجتماعی شود
مفقودی ۱۵ گردشگر در کویر طبس/ عملیات جستجو ادامه دارد
بازدید مدیرعامل بیمه ملت از شعبه شیراز و تاکید بر ارتقای خدمات به مشتریان
کوبیدن طبل تنهایی بر سر خانوارهای تهرانی
دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران
ادامه فعالیت سامانه بارشی در کشور
صلاحیت ۶ هزار نیرو برای استخدام در آموزش و پرورش بازنگری میشود
پیام تبریک یزداندوست به مناسبت بیست و یکمین سالروز تاسیس
شعبه قزوین به جمع خانواده بزرگ شعب بیمه ملت پیوست
بکارگیری به موقع فارغالتحصیلان، جلوی مهاجرت نخبگان را میگیرد
آخرین وضعیت بازنگری در سهمیههای علوم پزشکی در کنکور سراسری
ورود سامانه بارشی به غرب کشور/کاهش دما در برخی نقاط
مگر تهران صاحب ندارد!
تهران چهارشنبه با بارش پراکنده باران/ گرما همچنان میهمان پایتختنشینان
۳۰ سردیس شهدای شاخص استان فارس رونمایی شد
پایتخت پنج درجه گرمتر میشود/ ارتفاعات تهران احتمال بارش برف
پیشبینی بارش برف و کولاک در ارتفاعات تهران
انتصاب عادل صمدی به عنوان مدیر جدید روابط عمومی بیمه ملت
نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
تمامی حقوق این سایت برای همه نیوز محفوظ میباشد. طراحی سایت