برخی کشورها مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس، با توجه به ضعف در پرورش ورزشکاران یا کمبود نیروی انسانی به سراغ خرید ورزشکاران مدالآور رفتهاند.
به گزارش ایسنا، ب نقل از فرهیختگان: یکی از اتفاقاتی که در سالهای اخیر در ورزش برخی کشورها بهخصوص شیخنشینان حاشیه خلیجفارس مرسوم شده است استفاده از ورزشکاران دیگر کشورها برای کسب موفقیت در رقابتهای قارهای و همچنین المپیک است که در این دوره از رقابتهای پاریس دوباره شاهد این اتفاق بودیم.
روالی که در کشورهایی چون بحرین و قطر و اخیرا حتی در کشورهای اروپایی نظیر بلغارستان نیز رواج یافته و البته با روح رقابت بین کشورها در ورزش چندان مطابقت ندارد. در پاریس ۲۰۲۴ شاهد حضور برخی ورزشکاران از ملیتهای دیگر در کشورهایی بودیم که شاید در ورزش چندان محلی از اعراب ندارند اما با کمک این نفرات توانستهاند خود را حتی به جدول مدالی مسابقات نیز برسانند. این اتفاق در بحرین بسیار رایج و بارز است. این کشور در سالهای اخیر و بهخصوص در دوومیدانی به سراغ دوندگان آفریقایی رفته و با پرداخت رقمهای هنگفت و وعده امکانات مناسب برای آنها، ملیت آنها را به بحرینی تغییر داده است. این کشور در پاریس دو طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورده که هر چهار ورزشکار بهنوعی اجارهای بودند. دو دونده آفریقایی، یک کشتیگیر روس و همچنین یک وزنهبردار ارمنی نفراتی بودند که مدالهای این کشور را کسب کردند. جالب اینکه هر هشت دونده این کشور در بخش مردان و زنان آفریقاییالاصل بودند، تنها نماینده جودو این کشور متولد روسیه است و در وزنهبرداری هم علاوهبر گور میناسیان که برنز گرفت، لسمن پاردس کلمبیایی را داشتند که البته به مدال نرسید. این یعنی بحرینیها عملا با ترکیبی چندملیتی در پاریس حاضر بودند و فقط دو ورزشکار از خود این کشور جواز حضور در المپیک این دوره را به دست آورده بودند.
قطر هم در این زمینه سالهاست که تلاش دارد ورزشکاران دیگر کشورها را جذب کند. اگر چه شدت این مساله در این کشور کمی کمتر شده اما هنوز هم بخشی از کاروان این کشور را خارجیهای تغییر ملیت داده تشکیل میدهند. در وزنهبرداری فارس الباخ اصلیتی مصری دارد که ترجیح داده تا برای قطر مسابقه بدهد. تیم والیبال ساحلی قطر نیز که در پاریس حاضر بودن از دو بازیکن آفریقاییتبار که اصلیتی سنگالی و گامبیایی دارند تشکیل شده است. در تیم دوومیدانی این کشور هم ابوبکر عبدالله در سودان به دنیا آمده و بزرگشده این کشور است و عبدالرحمان سامبا هم متولد عربستان و بزرگشده موریتانی است اما بعدها با تغییر ملیت قطری شده است. جمهوری آذربایجان هم دیگر کشوری است که از این شیوه برای افزایش تعداد ورزشکارانش در المپیک استفاده میکند. آنها در بدمینتون مردان یک بازیکن اندونزیایی دارند و یک بوکسور کوباییالاصل، یک شمشیرباز روس و چند کشتیگیر روس و گرجستانی دیگر نفراتی هستند که این کشور از سایر ملیتها جذب کرده است. در قایقرانی و چند رشته دیگر هم این کشور به سراغ ورزشکاران اوکراینی رفته تا به کمک آنها بتواند به موفقیت برسد. اما حضور نام بلغارستان در این فهرست شاید کمی دور از انتظار باشد. این کشور در برخی رشتهها ورزشکاران خوبی دارد اما باز هم به سراغ به خدمت گرفتن نفراتی از دیگر کشورها رفته تا بتواند تیمی قدرتمندتر را راهی المپیک کند. خاویر ایبانز، بوکسور کوبایی یکی از این نفرات است که به مدال برنز رسید. در کشتی هم این کشور به سراغ نفراتی از روسیه، گرجستان و اوکراین رفته درحالیکه کشتیگیران خوبی در این کشور در سالهای گذشته حضور داشتهاند. اما نامآشناترین اسمی که در فهرست این کشور در المپیک برای ما ایرانیها وجود داشت کیمیا علیزاده بود که پس از ترک ایران راهی اروپا شد و حالا با پرچم بلغارستان مسابقه داد. شاید این روش برخی موفقیتهای مقطعی را به دنبال داشته باشد اما مسلما نمیتواند برای این کشورها راهی برای حضوری مداوم در بین مدالآوران و کشورهای موفق در ورزش باشد.
قهرمانی دختران و پسران تکواندو ایران در جهان
دعوت از جامعه ورزش برای حضور باشکوه در نماز جمعه تهران و گرامیداشت شهدای مقاومت
احراز جعل اسناد پزشکی باهویی؛ پرسپولیس یک میلیارد جریمه شد
ایران قهرمان ساندای جوانان جهان شد؛ ۲۳ مدال رنگارنگ کاروان ۲۲ نفره ووشو
دومین دختر ایرانی سهمیه جهانی تنیس روی میز را گرفت
مسابقات تیراندازی با کمان نوجوانان و جوانان قهرمانی آسیا آغاز شد
تهران باشگاههای پرورش اندام بیشتری نسبت به اروپا دارد/ راه میانبر در بدنسازی خطرناک است
پاداش میلیاردی فدراسیون به قهرمانان کشتی
شروع لیگ قهرمانان اروپا با ۳۶ تیم/ مدعیان قهرمانی را بشناسید
ووشو قهرمانی آسیا؛ دومین طلای کیانی و کسب برنز تیم دوئلین دختران
درآمد ۱۰۰ میلیاردی فدراسیون بدنسازی
بازگشت آخرین گروه کاروان اعزامی ایران به پارالمپیک پاریس
برنامه ایران در روز دهم پارالمپیک/ رقابت جودوکاران و پاراکانو
نقره هاجر صفرزاده در پارالمپیک
روبرتو پیاتزا سرمربی تیم ملی والیبال ایران شد
صعود مقتدرانه والیبال نشسته ایران به نیمه نهایی پارالمپیک با شکست آلمان
مدال برنز علیرضا مختاریان در پارالمپیک تبدیل به نقره شد
۳۲ تیم حاضر در والیبال قهرمانی ۲۰۲۵ جهان معرفی شدند
ساره جوانمردی اولین طلایی ایران در پارالمپیک پاریس/ چهارمین طلای نابغه
صعود زهرا رحیمی به نیمهنهایی پارالمپیک پاریس
برای نخستین بار در تاریخ؛ نماینده ایران در مسابقات تنیس گرند اسلم آمریکا
پاراتکواندوی پارالمپیک پاریس/ عبداللهپور به دیدار ردهبندی رفت
صعود غفاری به فینال مسابقات سنگنوردی قهرمانی جهان
دستور رئیسجمهور برای بررسی جوانب حادثه لاهیجان
پاداش مدال طلای المپیک برای ناهید کیانی/ حذف کامل موضوع تعلیق ورزش ایران
برنامه ورزشکاران در بازیهای پارالمپیک پاریس
والیبال زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان؛ لیبی اولین قربانی شاگردان صادقیانی
قرارداد ۲ ساله فدراسیون کشتی با حسن رنگرز
تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران قهرمان جهان شد
لیگ ایران در برابر دستمزد
نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
تمامی حقوق این سایت برای همه نیوز محفوظ میباشد. طراحی سایت