معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری از ایجاد پارک فناوری مشترک در حوزه فناوریهای خودرو خبر داد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری گفت: صنعت خودروی کشور بیش از ۵۰ سال عمر دارد و تجربههای متفاوتی را از سر گذرانده است. در سالهای اخیر حرکتهای جدی برای تحول صنعت خودرو اتفاق افتاده است. شرکت دانشبنیانی که امروز از توانمندیهای آن بازدید کردیم قریب به ۲۰۰ نفر از بهترین نخبگان کشور را در خود جمع کرده است که مسائل خودروی کشور را در دل خودروساز نه در یک فضای انتزاعی و دور، بررسی و حل میکنند. راهکارهای نوآورانهای همچون پلتفرم الکترونیک خودرو، توسعه خودروی برقی و طراحی و تولید قطعات از توانمندیهای این شرکت به شمار میرود.
وی با بیان اینکه حل مسائل و ضعفهای بنیادین صنعتی خودرو نیازمند گذر زمان و نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و نیروی انسانی خلاق و فناور است، ادامه داد: با اعتقاد و عزم جدی که ایران خودرو به توسعه و حمایت از رسوخ فناوری در صنعت خودرو دارد، امید داریم با کمک این نیروی انسانی توانمند، شاهد تحولات چشمگیری در صنعت خودروی کشور باشیم.
دهقانی افزود: خودروی برقی که امروز به مرحله نیمه صنعتی رسیده و بسیاری از تستها را با موفقیت پشت سر گذاشته است، یکی از اتفاقات تحول آفرین در صنعت خودروی کشور است که بر مبنای یک استاندارد روزآمد و بسیار دقیق طراحی شده است. با رفع کاستیها و نزدیک شدن به معیارها، این خودرو در آیندهای بسیار نزدیک، از آمادگی برای ورود به بازار داخلی و بینالمللی برخوردار میشود.
وی با تاکید بر این که صنعت خودروسازی کشور دارای توانمندیهای زیرساختی، فناورانه و تولیدی بسیار خوبی است اما این صنعت برای شکوفایی به بازار و حمایت نیاز دارد، ادامه داد: خاطرم هست سال ۹۶ که از ایران خودرو بازدیدی داشتیم. در آن زمان شاید من هم مانند عامه مردم نسبت به توانمندیهای صنعت خودروسازی کشورم چندان آشنایی و باوری نداشتم، اما در بازه ۶ماههای که در ایران خودرو فعالیت کردم، با تمام وجود به این باور رسیدم که این صنعت، نه تنها پیشتاز، توانمند و مبتنی بر استانداردهای روز دنیاست، بلکه از ظرفیتهای زیرساخت و مغزافزاری بسیار خوبی هم برخوردار است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه چالش اساسی و اصلی صنعت خودرو، از جنس نیروی انسانی، فناوری و سختافزاری نیست، بلکه از جنس اقتصاد و بازار است، ادامه داد: باید بازار بزرگی که اکنون با تعدد بازیگران کوچک، دچار محدودیت شده، در اختیار شرکتهای توانمند و بزرگ قرار بگیرد. همافزایی و یکپارچه شدن شرکتها و شکلگیری کنسرسیومهای بزرگ دانشبنیان، میتواند به حل این چالش کمک کند. در کشورهای صاحب فناوری و توسعه یافته، در یک حوزه صنعتی خاص، نهایتاً ده تا دوازده شرکت بزرگ فعالیت دارند. مصداق این موضوع حوزه غذا است و در حالی که در اروپا شاید تعداد عناوین شرکتهای بزرگ به تعداد انگشتان دست هم نرسد، در کشورمان ۱۷۰۰ برند غذا سعی دارند بازار را از یکدیگر بربایند. در صنعت خودرو هم همین چالش وجود دارد و بالغ بر ۲۳ برند فعال در خودروسازی در کشور داریم، آنهم در کشوری بازاری محدود دارد و تحریم نیز بر بازار آن سایه گسترده است. با ابعاد کوچک بازار و این تعداد خودروساز، محدودیت بازار خودروساز را ناچار میکند، رشد محدودی داشته باشد و در نهایت هم از گردونه رقابت بینالمللی جا بماند.
حضور ایران در یازدهمین نمایشگاه تجهیزات دفاعی صربستان
گوگل پادکست تعطیل میشود
زمانبندی ناپایداری موقت در شبکه ارتباطی کشور اعلام شد
طراحی چتبات هوشمند برای ارائه خدمات پشتیبانی
درخواست کمیسیونر اروپایی برای باز کردن اکوسیستم اپل برای رقبا
چین: همکاری نظامی آمریکا-ویتنام نباید به رقابت تسلیحاتی منجر شود
ایران دومین کشور تولیدکننده داروی درمان سکته مغزی ایسکمیک شد
ناسا برای نابودی ایستگاه فضایی بین المللی آستین بالا زد
مایکروسافت خسارت مالی مشتریانش را تقبل می کند
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
تجزیه متان با نانوکاتالیست جدید ارزانتر و سادهتر می شود
ژن درمانی جدید به معلولان قدرت راه رفتن می دهد
ربات امنیتی در ایستگاه مترو گشت زنی می کند
پایش های لحظهای پارامترهای گلخانه از طریق تلفن همراه
تماس ۵G فضایی با کمک یک ماهواره انجام شد
پرونده قدیمی برای اینتل ۳۷۶ میلیون یورو جریمه تراشید
پرتاب ماهواره نیروی فضایی آمریکا اتمسفر را سوراخ کرد
سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دسترس خارج شد
استارت آپ ایلان ماسک آماده کاشت تراشه در مغز انسان می شود
انگلیس از متا می خواهد رمزگذاری سر به سر را انجام ندهد
پشتیبانی ۱۸ ایالت آمریکا از ممنوعیت تیک تاک
توسعه هوش مصنوعی برای نجات جان مادران و نوزادان
مولکول هوشمند با تحلیل استخوان در فضا مقابله می کند
ایرانسل: اپراتورها امکان ارائه سیمکارت با دسترسی ویژه را ندارند
حمایت ۱۸ ایالت آمریکا از ممنوعیت تیکتاک در مونتانا
هوش مصنوعی بهتر از انسان شهرسازی میکند
کاهش رتبه جهانی ایران در سرعت اینترنت موبایل و ثابت
تلویزیون مخصوص بازی های کامپیوتری از راه می رسد
اتحادیه اروپا به باتری های لیتیومی چینی وابسته می شود
پیمانکار اپل سرمایه گذاری و نیروی انسانی را در هند ۲ برابر می کند
نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
تمامی حقوق این سایت برای همه نیوز محفوظ میباشد. طراحی سایت