توزیع ناعادلانه واکسن در جهان و دیگر مشکلاتی که شرکت های تولید کننده واکسن برای سایر کشورها ایجاد می کنند، باعث شد دانشمندان ایرانی به تولید واکسن فکر کنند.
در برنامه تلویزیونی «غیر محرمانه» با موضوع «تولید واکسن ایرانی کووید ۱۹» که با حضور علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، حسن جلیلی، مدیر تولید واکسن کرونا در ستاد فرمان اجرایی امام (ره) و حسین ملک افضلی محقق و پژوهشگر، برگزار شد، به موضوع استفاده افراد مبتلا و سالم از واکسن کرونا پرداخته شد.
نحوه عملکرد واکسن برای پیشگیری از یک ویروس
علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور اظهار داشت: واکسنهای کووید ۱۹ یا واکسنهایی که علیه ویروس جدید ساخته میشود، یک نوع آن وقتی است که ویروس را کشت میدهیم و ویروس کشت داده شده غیرفعال میشود و کل بدنه ویروس به عنوان واکسن مورد استفاده قرار میگیرد. این روش سنتی تولید واکسن است که تقریباً بیش از یکصد سال مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: در سایر روشها ممکن است قسمتی از ژن ویروس را وارد یک سلول کرده و در خارج از بدن، آن سلول برای ما پروتئینی یا قسمتی از پروتئین یک ویروس را تولید کند و آن پروتئین ساخته شده ایی که در بیرون از بدن ساخته شده و یکی از پروتئینهای ویروس است به عنوان واکسن مورد استفاده قرار میگیرد که ایمنی بدن را تحریک کند. در روش دیگری قسمتی از ژن ویروس را داخل یک ویروس دیگر قرار دهیم، و در واقع از آن ویروس دوم به عنوان تاکسی یا ناقل استفاده کنیم که قسمتی از ژن کووید را داخل سلول ببرد و در داخل سلول آنتی ژن کووید را تولید کند که در اینجا تحریک ایمنی صورت میگیرد.
بیگلری بیان کرد: نمونه ویروسهایی که میتوانند به عنوان وکتور استفاده بگیرند، آدنه ویروس یا همان ویروس سرماخوردگی است که میتواند ژن کووید را داخل سلول ببرد و باعث تحرک سیستم ایمنی شود. و روش دیگری که در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده از ام آر ان ای یا دستور ساخت پروتئین کووید ۱۹ است، که مستقیماً به بدن تزریق میشود و ام آر ان ای میتواند به صورت کاملاً مستقیم پروتئین یا آنتی ژن مورد نظر ویروس را بسازد و این آنتی ژن است که مورد تحریک ایمنی میشود.
وی افزود: خوشبختانه در کشور ما همه روشها، زیرساختها و پلتفرمها پیشرفته است و آنچه در شرکت برکت شاهد هستیم، ساخت ویروس توسط کشت و استفاده از واکسن غیرفعال است که مزایای خود را دارد. واکسنی که در مؤسسه پاستور با انتقال فناوری و با همکاری کشور کوبا ساخته میشود واکسنی است که در واقع پروتئین ویروس مورد استفاده قرار میگیرد. البته واکسن پاستور، واکسن مشترکمان است که این واکسن کنتوژه شده و باعث شده تا ایمنی زایی افزایش پیدا کند. که این واکسنها مزایای خود را دارند و معمولاً بی خطر هستند و واکسن مؤسسه رازی نیز همین مسیر را رفته است.
تستهای واکسن انستیتو پاستور
بیگلری در ادامه گفت: راه بعدی، راه آدنه ویروس است که مثال ساده آن واکسن اسپوتنیک روسی است و همینطور ویروس آسترازنکا که از وکتورهای آدنا ویروسی استفاده میکنند که نکتههای خاص خود را دارند که میبایست مورد بررسی قرار گیرد. و در انستیتوپاستور ایران آدنه ویروس نیز ساخته شده است و تستهای حیوانی آن پشت سر گذاشته شده ولی هنوز وارد تستهای انسانی نشده که امیدوار هستیم به انجام برسد.
وی همچنین عنوان کرد: در زمینه ام ار ان ای هم کار شروع شده و کارهای حیوانی آن انجام شده است، ولی با توجه به اینکه ام ار ان ای شیوهای است که باید امتحان خود را پس دهد و اولین بار است که به صورت گسترده از این روش به عنوان واکسن استفاده میکنیم، قدری باید تأمل کرد که آزمایشهای خود را پشت سر بگزارد و جمعیت وسیعی از این واکسن استفاده کنند تا مطمئن شویم عوارض طولانی مدتی بر این روش مترتب است یا خیر.
به احتمال زیاد روز چهارشنبه اول ماه مبارک رمضان است
آغاز ثبت سفارش اینترنتی کتابهای درسی
طرح جامع مدیریت پسماند پایتخت تصویب شد
باد و باران در ۲۷ استان طی امروز
تدوین نقشه راه رصد اجتماعی پاندمی کووید ۱۹
آخرین وضعیت ترافیکی معابر پایتخت
چرا نباید گیاهان کوهی را بچینیم؟
تشخیص افسردگی و اختلال دوقطبی با آزمایش خون
نحوه اسکان دانشجویان در خوابگاهها در شرایط ویژه کرونایی
شلیک پسر ملایری، جان پدر را گرفت
کیفیت هوای پایتخت در مدار سلامت است
دوره نهفتگی "کرونای انگلیسی" چند روز است؟
طرح نظارت بر بازار ماه رمضان آغاز شد
واحدهای صنفی متخلف ۱۵ روز پلمب می شوند
شناسایی ۱۹۶۶۶ بیمار جدید کرونایی
آزمونهای بینالمللی زبان لغو شدند
مسافرتهای هوایی همچنان رو به کاهش است
شورای شهر قرچک منحل شد
برج میلاد تعطیل شد
ترافیک پایتخت به روزهای قبل از تعطیلات بازگشت
فعالیت کدام مشاغل از امروز ممنوع است؟
ماسک دولایه ۹۱ درصد از انتقال کرونا جلوگیری میکند
یک سوم بهبودیافتگان کرونا با اختلالات عصبی مواجه میشوند
بررسی فتاوای اهل تسنن و شیعه درباره روزه کسی که مسافر است
توزیع داروی کرونا MAB98 در بهار امسال آغاز میشود
راه اندازی ۱۵ هزار شغل جدید برای کولبران
مرحله دوم ارزیابی دفاتر پیشخوان خدمات دولت آغاز شد
آخرین وضعیت ترافیکی معابر بزرگراهی و اصلی تهران
هوای تهران برای گروههای حساس آلوده شد
پول بلیت پروازهای لغو شده ترکیه به مسافران عودت داده می شود
نظراتی که حاوی تهمت یا افتراست منتشر نمیکند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت لاتین (فینگیلیش) خودداری کنید.
تمامی حقوق این سایت برای همه نیوز محفوظ میباشد. طراحی سایت